Traminer

Cena: 780 RSD
  • zagasito žute boje
  • slatkasti cvetni mirisi zove, bagrema i ličija
  • vino suvo punog tela sa blagim kiselinama i srednje duge završnice
  • Alk 14% g/l 5,0%

 

OPIS PROIZVODA

 

Traminer

Traminer ili Traminac je vrlo stara sorta grožđa sredne Evrope, a svoje ime je dobio po mestu Tramin u Južnom Tirolu. Sorta se odlikuje okruglim listovima i grozdovima male do srednje veličine, zrnca su ovalna sa debelom pokožicom koja je roze boje. Jako je zahtevna sorta i pravo je umeće nju ukrotiti.

Vino Traminer-a je aromatično sa pregršt voćnih mirisa poput: zove, ličija, suvog grožđa takođe se sreću mirisi bagremovog cveta, meda, kompota dunje i marakuje. Desertna vina Traminer-a sa ostatkom šećera se izvanredno razvijaju prilikom dugogodišnjeg odležavanja. Zbog velike količine šećera koji može sakupiti vrlo često se sreće kao polu suvo vino, a neretko i sa preko 15% alkohola. Sadržaj kiselina je mali pa se često ocenjuje kao jako pitko vino pogotovu u ženskim krugovima, takođe je izvanredno lepo prihvaćeno i od ljudi koji retko piju vino.

Vinarija Mikić gaji Traminer već duži niz godina i svake godine ga iznova upoznaje, jedne kao slatko desertno vino sa mirisom cveta zove, sledeće kao vino sa 15% alkohola koje miriše na bagremov cvet i liči. Ovogodišnja berba nam puno obećava i jedva čekamo da je napunimo u bocu i iznenadimo i sebe kao i naše verne kupce širom Evrope, možda nekim novim ukusom koji se nam Traminer doneti.

Servirajte Traminer na temperaturi 10-12˚ i on će Vam biti savršen pratilac uz skoro sve sirove kao i jela svinjskog mesa.

Vinarija Mikić

slični proizvodi

Srbija

Rečka, JNA 27

19313 Negotin

Austrija

Petzoldstraße 14

4600 Wels

U bačvi vina skrivena su mnoga čuda