Osetite ritam i snagu naših vinograda

O nama

Naša vizija i obaveza je da izvanredan potencijal Negotinskog kraja, ne samo očuvamo, već sasvim obnovimo i vratimo Negotinsku Krajinu na vinarsku kartu Evrope i Sveta, gde je oduvek i pripadala.

29

godine tradicije

5

Plantaže

9

vrsta vina

7

sorti grožđa

Negotinski ponos

Zahvalnost i predanost plodnoj negotinskoj zemlji, uobličene kroz višegodišnje negovanje porodične tradicije pravljenja vina, temelji su na kojima nastaje Vinarija Mikić.

Ljubav prema vinarstvu, usavršavanje veština koje se prenosi kroz generacije i ovladavanje modernim saznanjima afirmišu našu želju da plodove ličnog ulaganja podelimo sa svim poštovaocima vina. Naša vizija i obaveza je da izvanredan potencijal Negotinskog kraja, ne samo očuvamo, već sasvim obnovimo i vratimo Negotinsku Krajinu na vinarsku kartu Evrope i Sveta, gde je oduvek i pripadala.

Iz poštovanja prema našim precima koji su bili vrhunski vinogradari i vinari preuzeli smo odgovornost nastavka vinarske tradicije i posle teških godina ponovo obnovili vinograde. U 2011. godini izgradili i pustili u rad modernu vinariju kapaciteta 150.000 litara, s ciljem da ljubitelji vina širom sveta upoznaju najbolja vina Negotinske Krajine sa zaštićenjenim geografskim poreklom.

Naša priča

Tokom godina

^
1991

Prva plantaža

Prvi zasad vinove loze na špalirski uzgojni oblik.

^
2007 – 2009

Proširenje plantaža

Sadnja plantaže Vis (2007), Mala Poljana (2007), Malo Brdo (2008), Loiza (2009).
Proširenje plantaže Vis (2009) i Malo Brdno (2009).

^
2013

Ekspanzija na Zapad

Registracijom firme Vino Mikić e.U. u Austriji stečeni su uslovi za prvi izvoz vina u EU.

^
2017

Najuspešnija godina

Vinarija Mikić je osvojila titulu apsolutnog pobednika na sajmu „Meda i Vina“ u Negotinu.  Takođe na jednom od najprestižnijih ocenjivanja vina na svetu „AWC Vienna“ naše vino Cuvée I osvaja zlatnu medalju.

^
2018

Proširenje proizvodnje

Proizvodnja vina sa zaštićenim geografskim poreklom. Sa Vinogradom na ,,Lećevu“ površine 8ha, kao i sa povećanjem kapaciteta podruma na 150.000 litara, Vinarija Mikić postaje jedan od najvećih proizvođača vina u Negotinskoj Krajini.

Galerija

Postanite deo naše priče

Srbija

Rečka, JNA 27

19313 Negotin

Austrija

Petzoldstraße 14

4600 Wels

U bačvi vina skrivena su mnoga čuda