Sauvignon Blanc

Cena: 780 RSD
  • svetlo žute boje
  • miris tropskog voća, zove, kao i miris zelene paprike
  • suvo vino hrskavih kiselina i laganog tela
  • Alk 13% g/l 6,3%

 

OPIS PROIZVODA

 

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blans je sorta kojoj se prognozira jako dobra budućnost, gotovo je prisutna u svim vinogradima Starog sveta. U Novom svetu je prikazuju u nešto drugačijem svetlu.

Vodi poreklo iz Francuske, tačnije sa obala Loare, gde se pominje već u 16. veku, nastala je prirodnim ukrštanjem Traminer-a i Chenin Blans-a. Posle Chardonnaya, najrasprostranjenija je sorta belog grožđa na svetu. Od 2000. godine do danas se površine zasađene Sauvignon-om skoro udvostručile.

Vina Sauvignon Blanc-a mogu biti jako različita (kao prsti na ruci)-ne sliče nimalo jedan drugome; od razigranog internacionalnog stila Novog sveta sa puno mašte, gde vinari stvaraju neka drugačija vina, nego vina Sauvignon-a Starog sveta verovatno da bi pokazali svoja umeća da mogu napraviti nešto interesantnije?!

Sauvignon Blanc Vinarije Mikić daruje Vama rajske mirise tropskog voća, zove, ribizle kao i specifičan miris zelene paprike. Takav ukus sa mnoštvom božanskih mirisa, idealno se slaze uz lagana letnja jela i mnoštvo salata, piletinom, ili morskim plodovima kao i sa grilovanom ribom. Preporučujemo Vam kao mlado vino servirajte ga na temperaturi od 8-10˚C, a kao zrelo vino na temperaturi 10-12˚C.

Vinarija Mikić

slični proizvodi

Srbija

Rečka, JNA 27

19313 Negotin

Austrija

Petzoldstraße 14

4600 Wels

U bačvi vina skrivena su mnoga čuda