Cuvée I

Cena: 780 RSD
  • zagasito rubin boje
  • miris slojevit, snažan i veoma voćan.
  • ukusa kompleksan, mekanih tanina, prijatnih kiselina i izuzetno voćan
  • Cabernet Sauvignon 75% Merlot 25%
  • 12-15 meseci u Barrique buretu od Srpskog hrasta
  • Alk 13% g/l 4,5%

OPIS PROIZVODA

 

Cuvée I, 2017,

zlatna medalja AWC Vienna

Cuvee 1 odnosno kupaža Cabernet-a i Merlot-a svake godine iznova je veliki izazov našem vinarskom iskustvu. Mi moramo da svo svoje znanje, kao i maštu do maksimuma angažujemo i procenimo pravi odnos jednog i drugog vina da bismo napravili perfektan sklad i harmoniju dve tako moćne sorte grožđa.

Cabernet Sauvignon i Merlot, plemenite sorte grožđa iz Bordeaux-a, koje su se odomaćile u Negotinskoj Krajini možda i malo više nego u ostalim delovima Srbije i Evrope. Njihovo gajenje nije prestajalo ni u 19. veku kada su u gotovo celoj Evropi zbog filoksere stradali zasadi vinove loze.

Merlot dve godine odležava, delom u hrastovim buradima, delom u inoksu. Vino Cabernet Sauvignon-a odležava dve godine u našem podrumu, i napušta njega kao Cuvée I zajedno sa 25% Merlot-a. Merlot daje našem Cuvee-u mekoću i eleganciju kao šlag na torti zaokružuje i popunjava sve gruboće i neravnine koje stvara jedna tako moćna i snažna sorta kao što je Cabernet Sauvignon.

Cuvée I koji serviran na temperaturi 17-18˚ je kao veran pas perfektan pratilac jelima od divljači kao i jelima od crvenog mesa.

Vinarija Mikić

slični proizvodi

Srbija

Rečka, JNA 27

19313 Negotin

Austrija

Petzoldstraße 14

4600 Wels

U bačvi vina skrivena su mnoga čuda