Cuvée I Selection

Cena: 2.160 RSD
  • zagasito rubin boje
  • miris slojevit, snažan i veoma voćan. Ukusa kompleksan, mekanih tanina, prijatnih kiselina i izuzetno voćan.
  • cabernet Sauvignon 75% Merlot 25%
  • 12-15 meseci u Barrique buretu od srpskog hrasta
  • Alk 14% g/l 4,5%

OPIS PROIZVODA

 

Cuvée I Selection

Cabernet Sauvignon kao kralj grožđa svojom punoćom i snažnim taninima daje izvanrednu snagu i potencijal za odležavanje, Merlot kao velika Dama i savršeni pratioc tako moćnog kralja. Naše vino Cuvee 1 Selection je baš takav spoj kraljevski, moćan, a ujedno elegantan i nežan.  Za takvu nežnost i savršeno usklađen odnos voćnosti i tanina zahvalni smo našim Pinterima koji od Srpskog Hrasta Kiknjaka prave savršenu Barrique burad u kojima  Cabernet Sauvignon odležava 12 meseci isto kao i Merlot.

Merlot Kupazi daje arome crnog bobičastog voća, borovnice, kupine podsećaju na ukuvano crno bobičasto voće. Elegantni i nežni tanini i zaokružen, mekan ukus, ono su što čini kvalitetu Merlota generalno.

Cabernet Sauvignon sa aromama crne ribizle, suve šljive, eukaliptusa, kupine, duvana, crnih maslina  pored toga daje snagu i bogatstvo ukusa, kompleksnost, slojevitost, duboku boju i snažnu strukturu zahvaljujući jakim i vrlo postojanim taninima duge završnice.

TAJNA BORDEAUX KUPAŽE je odrediti pravi odnos ova dva vina i koliko vremena im je potrebno na odlezavanju i u kakvom buretu.

Nas Cuvee 1 Selection,  75% Caberne Sauvignona i 25% Merloa, 14 % alkohola i 4,5 g/l kiselina je suvo vino zagasito rubin boje.

Odležavanje 12 meseci  u novim Barrique buradima zapremine 225 litara od  Srpskog Hrasta.

Preporučujemo ga uz govedinu, ovčetinu kao i uz  divljač, servira se na temperaturi od 18°.

Spremno za uživanje sad i odmah, ali i sa velikim potencijalom odležavanja od 15-20 godina.

Vinarija Mikić

slični proizvodi

Srbija

Rečka, JNA 27

19313 Negotin

Austrija

Petzoldstraße 14

4600 Wels

U bačvi vina skrivena su mnoga čuda