Chardonnay

Cena: 840 RSD
  • zlatno žute boje
  • miris je veoma svež i nežan pored cvetnih mirisa preovladjuju arome kruške i ananasa
  • suvo vino glatkog zaokruženog ukusa, osvežavajućih kiselina i duge završnice
  • Alk 13% g/l 5,7%

OPIS PROIZVODA

 

Chardonnay

Ovo je sorta koju ne bismo trebali puno da predstavljamo ljubiteljima vina, većini njih Chardonnay je veoma poznat i omiljen. Ipak, s obzirom na senzacije ukusa, koje ta sorta može ponuditi, svakako je vredan da ga iznova prezentujemo.

Chardonnay je francuska sorta, poreklom iz Burgundije (centralno-istočna Francuska). Naziv Chardonnay je dobio kako se pretpostavlja, po Burgundskom selu Chardonnay. Analizom je ustanovljeno da je sorta nastala prirodnim ukrštanjem Pino-a i stare sorte Gouais Blanc.

Poznat kao sorta koja se lako adaptira i prilagođava, zato se Šardone našao u vinogradima širom sveta. Zato i ne čudi činjenica da je među najrasprostranjenijim sortama na svetu.

Ono što je najveća vrlina Chardonnay je njegova prilagodljivost različitim stilovima vina. To vinarima odgovara jer mogu da puste mašti na volju i stvaraju od jednostavnih laganih voćnih vina do složenijih moćnih vina, koja neretko pune hrastovu burad širom sveta, koja se kao takva, rashlađena na 10-12˚C, odlično slažu sa raznim jelima, pogotovo onima od ribe i morskih plodova kao i sa raznim testeninama.

Vinarija Mikić

slični proizvodi

Srbija

Rečka, JNA 27

19313 Negotin

Austrija

Petzoldstraße 14

4600 Wels

U bačvi vina skrivena su mnoga čuda